MAISTO IR VIRTUVĖS ATLIEKOS
Į maisto ir virtuvės atliekų konteinerį galima mesti:
- arbatos pakeliai, arbatžolės;
- daržovių likučiai, lupenos, žievės;
- duonos ir kitų miltinių produktų, kepinių likučiai;
- gėlės (skintos),
- kepimo popierius (naudotas);
- kambariniai augalai be vazonų;
- kavos kapsulės (pagamintos iš biologiškai skaidžių medžiagų);
- kavos tirščiai ir popieriniai filtrai;
- kiaušinių lukštai;
- kruopos, kruopų produktai, patiekalai;
- maisto papildai (išpakuoti);
- mėsos likučiai ir kaulai;
- pasibaigusio galiojimo, netinkami valgyti maisto produktai;
- paruošto (rauginto, marinuoto, virto, kepto ir pan.) maisto likučiai;
- pieno produktų likučiai;
- plaukai (nedideliais kiekiais);
- plunksnos (nedideliais kiekiais);
- popieriniai gėrimų šiaudeliai;
- popieriniai rankšluosčiai ir servetėlės;
- popierius (nepadengtas plastiku, turėjęs sąlytį su maistu);
- riešutai ir jų kevalai;
- sėklos ir jų lukštai;
- vaisių likučiai, lupenos, žievės;
- žuvies, jūros gėrybių likučiai, kaulai ir kiautai;
- kiti naudojimui netinkami maisto produktai.
Maisto ir virtuvės atliekos metamos BE PAKUOČIŲ!