Nešvaistyk! Rūšiuok žaliąsias atliekas bei maisto ir virtuvės atliekas!

Rūšiavimas šiandien yra neatsiejama kiekvieno iš mūsų gyvenimo dalis. Atliekų tvarkymo sistema kuriama žmonėms, todėl norima sudaryti sąlygas rūšiuoti ir tinkamai šalinti buityje susidariusias atliekas.

Rūšiuojant atliekas kiekvienas  prisidedame prie aplinkos tausojimo – taupomi vis labiau senkantys gamtos ištekliai, mažinami sąvartynai, nuo taršos poveikio saugoma aplinka, kadangi atliekos pūdamos sąvartyne į aplinką išskiria kenksmingas aplinkai dujas, kurios skatina šiltnamio efektą.

Maisto ir virtuvės atliekos – tai ne tik tai, ko nesuvalgome. Kiekvieno iš mūsų namuose lieka vaisių ir daržovių likučių, arbatos ir kavos tirščių, kiaušinių lukštų,  mėsos ir žuvies kaulų, maisto produktais suteptų servetėlių popierinių rankšluosčių, servetėlių. Visas šias atliekas galime mesti į žaliųjų atliekų surinkimo konteinerį, nes kartu su žaliosiomis atliekomis renkame maisto ir virtuvės atliekas.

Atskirai surinktos žaliosios bei maisto ir virtuvės atliekos bus pristatomos į atliekų apdorojimo  įrenginius, kuriuose bus tinkamai apdorotos – konvertuojamos į biodujas arba kokybišką kompostą.

Atskyrus biologiškai skaidžias atliekas, visų kitų atliekų perdirbimo procesas tampa daug efektyvesnis, todėl būtina rūšiuoti atliekas sistemingai ir atsakingai.

Dalintis :